Lange vluchten versus tussenstops: de voor- en nadelen van non-stop vliegen
[ad_1]
Als u het type reiziger bent dat de voorkeur geeft aan een non-stop vlucht, ongeacht de kosten of de duur, dan is dit uw tijdperk. Van de tien langste vluchten ter wereld, duren de twee vluchten van Singapore Airlines tussen Singapore en NYC bijna 19 uur en ruim 9.500 mijl; De vlucht van Air India tussen San Francisco en Bangalore duurt bijna 18 uur. Dit zijn de laatste van wat de afgelopen jaren een gestage stroom superlangeafstandsvluchten is geweest.
Qantas – dat momenteel in 17 uur en 40 minuten van JFK naar Auckland, Nieuw-Zeeland vliegt – heeft plannen om medio 2025 een vlucht van 20 uur tussen Londen en Sydney uit te rollen. Als en wanneer het wordt gelanceerd, zou het de eerste plaats innemen als de langste vlucht.
En het zijn niet alleen internationale vluchten die de afstand afleggen. Hawaiiaanse luchtvaartmaatschappijen voert een non-stopdienst van 11 uur uit tussen Boston en Honolulu, een vlucht van 8.000 kilometer die de langste in de Verenigde Staten is.
Maar terwijl sommige reizigers de trend van ultralange non-stopvluchten toejuichen, denken anderen dat vele uren simpelweg te veel tijd zijn om in één vliegtuig door te brengen.
De voordelen van superlangeafstandsvluchten
Voor veel jetsetters geldt: hoe directer, hoe beter, zelfs als dat betekent dat je meerdere uren op één vlucht moet doorbrengen.
“Ik zal altijd kiezen voor een superlangeafstandsvlucht in plaats van een tussenstop”, zegt auteur en professor Michael Meyer, die regelmatig tussen de Verenigde Staten en Azië reist om lezingen te geven over zijn non-fictietrilogie over China. Hij zei dat zijn grootste probleem met tussenstops is dat ze het risico op gemiste vluchten vergroten en verdere vertragingen kunnen veroorzaken op een toch al zeer lange reis.
Meyer loopt ook marathons, en hij zei dat dezelfde mentaliteit geldt voor superlangeafstandsvluchten. “Verdeel de reis mentaal in vieren. Ik lees een boek dat ik de eerste vier of vijf uur heb bewaard, neem dan een Advil PM en slaap vier of vijf uur, kijk dan het volgende kwartaal twee films en ga dan weer lezen, ‘zei hij. Meyer, eraan toevoegend dat deze aanpak ervoor zorgt dat het veel meer aanvoelt als een ontspannen reis dan als een eindeloze strijd.
Nicola Farinetti, voorzitter van de raad van bestuur van Eataly, zei dat hij, ongeacht de afstand of duur van de vlucht, altijd de voorkeur geeft aan rechtstreeks vliegen, omdat dit minder stressvol voor hem is en het hem helpt zijn schema te behouden.
De in Singapore gevestigde tv-manager Alysha Chopra reist vaak naar Sydney, de Verenigde Staten en Europa, en ze groeide op in Sydney, dus uren in het vliegtuig is haar geen onbekende. Toch geeft ze de voorkeur aan minder en langere vluchten. “Langeafstandsvluchten zijn vermoeiend,” zegt Chopra, “maar ik kom er liever eerder dan dat ik ergens moet stoppen.”
Waarom lange afstanden niet voor iedereen zijn weggelegd
Hoewel weinigen het gemak van een enkele, langere vlucht zouden betwisten, zijn er enkele gezondheidsproblemen waarmee rekening moet worden gehouden, aldus Sheryl Hill, oprichter van Depart Smart, een organisatie die pleit voor reisveiligheid en nu eigendom is van AIG.
“Vluchten brengen over het algemeen gezondheidsrisico’s met zich mee. Vliegen op grote hoogte [there is] dunnere zuurstof, meer luchtdruk en minder luchtvochtigheid”, aldus Hill. “De kans dat je tijdens een vlucht ziek wordt, is groter. Het opbouwen van je immuunsysteem met lichaamsbeweging, rust en vitamines is dus een goede verdediging.’
Ze raadde langeafstandsreizigers aan hun griepprikken te halen en deze zelf mee te nemen [reusable] waterflessen aan boord en gebruik royaal desinfecterende doekjes en handdesinfecterend middel.
“We denken allemaal dat lange directe vluchten het beste zijn, maar misschien zijn ze niet het beste voor jou”, zei Hill, waarbij hij opmerkte dat mensen die risico lopen op bloedstolsels of met bepaalde medische aandoeningen misschien kortere vluchtopties moeten overwegen.
Anderen gaven dat toe waar dat ze in het vliegtuig zitten, maakt een groot verschil in de vraag of ze een marathonervaring tijdens de vlucht kunnen doorstaan.
“Ik ga alleen een superlange afstand ondernemen als ik voorin het vliegtuig zit, waar het mogelijk is om uit te strekken en rond te lopen”, zegt George Morgan-Grenville, de oprichter en CEO van luxe reisorganisatie Red Savannah, verwijzend naar zakelijk of eerste klas reizen. Wanneer hij een langere afstand aflegt in de economy class, zegt Morgan-Grenville dat hij er de voorkeur aan geeft de reis te onderbreken, een nacht op de grond door te brengen, behoorlijk te sporten en dan verder te gaan. Opgemerkt moet worden dat Singapore Airlines op haar non-stop superlangeafstandsvluchten geen reguliere economy class heeft, maar alleen premium.
Sangeeta Sadarangani, oprichter en CEO van het in Londen gevestigde Crossing Travel, heeft familie, klanten en werknemers over de hele wereld en reist zelf regelmatig lange afstanden. Ze zei dat ze bijna altijd een vlucht met een tussenstop zal kiezen, zodat ze haar benen kan strekken, kan bellen en e-mails kan checken, en een gezondere maaltijd en een mooier toilet kan hebben dan aan boord.
De luchtvaartmaatschappijen die lange vluchten comfortabeler maken
Hoewel sommige vliegers misschien nooit het idee van ogenschijnlijk eindeloze vluchten zullen aanvaarden, hebben Singapore Airlines en andere langeafstandsmaatschappijen talloze inspanningen gedaan en blijven dit doen om ervoor te zorgen dat deze langere uitstapjes zo comfortabel mogelijk zijn, van verlichting om jetlag te verminderen tot voedzamer eten dat aan boord wordt geserveerd.
De vluchten van Singapore Airlines over een afstand van 15.000 kilometer tussen JFK en Newark en Singapore vinden plaats op de Airbus A350-900ULR’s met ultralange afstand, die hogere plafonds en grotere ramen hebben dan andere Airbus-vliegtuigen, een extra brede carrosserie en verlichting die is ontworpen om de luchtvervuiling te verminderen. jetlag. De binnencabines worden onder druk gezet naar een lagere hoogte (6.000 voet versus 8.000 voet), en een HEPA-luchtstroombeheersysteem vervangt de cabinelucht elke twee minuten.
Singapore Airlines is een partnerschap aangegaan met het wellnessmerk Golden Door om op voeding en hydratatie gerichte menu’s te ontwikkelen, evenals begeleide rekoefeningen waartoe passagiers toegang kunnen krijgen via de entertainmentsystemen in hun stoelen, beschikbaar op de langeafstandsvluchten van de luchtvaartmaatschappij.
De superlangeafstandsvluchten die United en Qantas aanbieden, worden uitgevoerd door Boeing 787-9 Dreamliners, vliegtuigen met de meest geavanceerde ventilatiesystemen van Boeing en grotere ramen dan de A350 van Airbus; ze hebben ook hutten die op een lagere hoogte onder druk staan.
De toekomst van ‘s werelds langste vluchten
“De echte focus van deze vluchten ligt op een combinatie van enige besparing in vliegtijd en gemak”, zegt John Grant, partner van de luchtvaartadviesgroep MIDAS Aviation, en legt uit waarom we een stijging hebben gezien in deze langeafstandsvluchten.
Maar, zo voegde hij eraan toe, “die meer dan veertien uur durende sectorlengte stelt zowel de servicevereisten van passagiers als de creativiteit van de diensten aan boord van luchtvaartmaatschappijen op de proef.”
Houd van ze of haat ze, de kans is groot dat we in de nabije toekomst nog een paar superlangeafstandsvluchten zullen zien verschijnen, niet in de laatste plaats vanwege de vooruitgang in de vliegtuigtechnologie die deze epische reizen mogelijk maakt.
Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd in 2018 en voor het laatst bijgewerkt op 5 juli 2024, met actuele informatie.
[ad_2]