Waarom zijn mijn vluchtkosten gestegen? Uitleg over wijzigingen in vluchtprijzen
[ad_1]
Je bent op zoek naar een vlucht om te kopen en staat op het punt de trekker over te halen wanneer plotseling de prijs stijgt. We zijn er allemaal geweest – het is meer dan frustrerend. Maar wat gebeurt er?
Nee, u hoeft uw cookies niet te wissen. Het simpele antwoord is dat: luchtvaartmaatschappijen passen de prijzen voor vliegtickets altijd aan op basis van vraag, timing, verkoop en meer. Luchtvaartmaatschappijen kunnen de prijzen van vliegtickets in een oogwenk wijzigen – en dat doen ze ook.
Of misschien heb je gegevens in de cache op je computer – een oudere prijs die je machine een uur of twee heeft opgeslagen en die je misschien vindt, is verouderd wanneer je daadwerkelijk je kaartje gaat kopen.
Maar er is nog een ander principe achter de manier waarop luchtvaartmaatschappijen prijzen vaststellen die de boosdoener kunnen zijn achter de plotselinge prijsstijging.
Geef tariefklassen de schuld
Als je het vliegtuig inloopt, zie je eersteklas en economy. U kunt ook business class en premium economy zien als het een lange internationale vlucht is.
Maar achter de schermen hebben luchtvaartmaatschappijen hun eigen classificaties voor passagierstickets, die uiteenvallen in een alfabetsoep van tariefklassen. En het is letterlijk een alfabet, aangezien de meeste luchtvaartmaatschappijen voor elke letter een tariefklasse hebben.
Er zijn bijna een dozijn of meer verschillende tariefklassen voor zelfs een standaard economy-stoel, elk met zijn eigen regels voor upgrades, het verdienen van mijlen en meer. Basic economy-tarieven – de kale tickets zonder stoeltoewijzing of ingecheckte bagage – worden vertegenwoordigd door een geheel andere tariefklasse. Zelfs award-tarieven die met mijlen zijn geboekt, hebben een duidelijke classificatie.
Er zijn drie primaire tariefklassen die de volledige tariefklassen worden genoemd. Er is het volle tarief economy (Y), full fare business class (J) en full fare first class (F). Maar verder zijn er gereduceerde tarieven en sterk gereduceerde tarieven. De lijst lijkt eindeloos.
En kritisch, elke tariefklasse heeft over het algemeen zijn eigen prijs. En dit is waarschijnlijk wat er achter die prijsstijging zit waardoor je jezelf voor de kop slaat omdat je niet sneller boekt.
Luchtvaartmaatschappijen bieden een vast aantal tickets aan in een bepaalde tariefklasse. Zodra het een bepaald aantal tickets in de laagst geprijsde tariefklasse heeft verkocht, gaat het op de lijst naar de volgende, duurdere klasse.
Bekijk deze vlucht van Las Vegas (LAS) naar Minneapolis (MSP). Zodra iemand dat laatste resterende tarief koopt, zal de prijs stijgen naarmate Delta naar een hogere tariefklasse gaat.
De kans is groot dat dat precies het scenario is dat zich afspeelde toen je ticketprijs steeg.
Door tariefklassen navigeren
Toegang krijgen tot tariefklassen is diep in het onkruid van de luchtvaartwereld duiken en het kan verwarrend zijn. Er zijn een paar eenvoudige dingen om in gedachten te houden.
Als u twijfelt en bang bent dat uw vlucht in prijs kan stijgen, onthoud dan: u kunt eerst boeken en later vragen stellen. De federale overheid verplicht luchtvaartmaatschappijen om: bijna elke vlucht volledig terugbetalen die de Amerikaanse bodem raakt binnen 24 uur na aankoop. Zolang je boekt via de luchtvaartmaatschappij – of bepaalde OTA’s – en niet binnen ongeveer een week voor vertrek bent, ben je klaar.
Als je kaartjes koopt voor jezelf en een begeleider of een heel gezin, kan het helpen om wat extra te zoeken. Dat is omdat uw zoekopdracht levert alleen een tariefklasse op waarvoor er voldoende tickets zijn om uw hele reisgezelschap te dekken.
Als er bijvoorbeeld slechts twee goedkopere tariefklassen beschikbaar zijn, maar u hebt vier tickets nodig, krijgt u geen toegang tot die twee goedkopere tarieven. Het kan je dus wat geld besparen om tickets apart te zoeken en te boeken. Als u er zeker van wilt zijn dat u mijlen verzamelt op het vliegticket waarvoor u zojuist heeft betaald, zorg er dan voor dat u een tarief koopt waarmee u zo veel mogelijk mijlen verdient. Elke luchtvaartmaatschappij stelt zijn eigen regels voor het aantal mijlen dat elke tariefklasse verdient.
En tot slot zijn deze tariefklassen de reden waarom het zelden zin heeft – of zelfs werkt – om koop een goedkoop tarief en upgrade later naar business class met miles of contant geld. Slechts een kleine subset van tariefklassen komt in aanmerking voor deze upgrades.
Bottom Line
De wereld van vliegtickets is niet bepaald transparant. En dat is nooit frustrerender dan wanneer het gewenste vliegticket in prijs stijgt. Als u de principes begrijpt van hoe luchtvaartmaatschappijen prijzen vaststellen, kunt u voorop blijven lopen.
[ad_2]